Truc: suspendre o hivernar l’ordinador quan windows no mostra la opció

De vegades windows no ens permet hivernar l’ordinador o suspendre’l.

Hivernar consisteix en que l’ordinador passa al disc dur el contingut de la memòria RAM i s’apaga, de manera que quan l’encenem torna a posar el contingut desat al disc a la memòria i podem continuar per on érem amb els mateixos programes oberts. Depenent de la quantitat de dades en memòria el procés d’hivernar i reprendre l’activitat després pot anar dels 20 segons als dos minuts depenent de la velocitat del disc i de la quantitat de memòria RAM ocupada de l’ordinador (més dades a desar).

Suspendre l’ordinador consisteix a posar-lo en un mode en que no gasta pràcticament energia, de fet es consumeix una molt petita quantitat d’energia per a que la memòria no perdi les dades que té. Aquest mode és indicat per a portàtils i no per a ordinadors de sobre taula puix que si marxa la llum les dades s’esborren i cal engegar l’ordinador des de 0. Aquest mode tarda entre un segon i cinc segons habitualment.

Bé, el truc és que de vegades windows no ens mostra aquestes opcions al botó d’inici – apagar.

En aquest cas el que farem és obrir l’administrador de tasques i indicar-li-ho des d’allí, on sí que es troben disponibles les opcions, com s’aprecia a la imatge adjunta.

Es pot suspendre i hivernar els principals sistemes operatius per a pcs: Linux, windows, mac os x.

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: ,

2.135 visualitzacions - versió en PDF

També us podria resultar interessant:

Comments are closed.