Article de Víctor Terradelles: Qui es vol enfonsar amb espanya?

El proppassat dia 14 vaig llegir aquest article de Víctor Terradelles al cronica.cat i em va semblar prou encertat.

De fet, aquests dies s’està parlant molt sobre si espanya, i d’altres països, acabaran sortint de l’euro.

Realment per als Catalans és un risc ser dins d’espanya, i no només pels seus atacs a la democràcia i a la nostra cultura, sinó perquè econòmicament ens pot enfonsar, no ja a un ritme frenètic amb la manca d’inversions i espoli fiscal com fins ara, sinó d’una manera definitiva i fer-nos sortir de l’euro arrossegats per la seva dèria malgastadora i marginadora de Catalunya.

La manca d’inversions continuada i la pressió fiscal ens duu a una manca de competitivitat que va relegant Catalunya a un paper secundari en l’economia del món. I no parlo d’indústria, que prou sabeu que patim manca d’infraestructures, sinó de noves tecnologies, on som a la cua d’Europa i que en poc temps deixarà Catalunya fora del joc dels qui lluiten per ser innovadors i aportar solucions tecnològiques consumides des de tot el món (facebooks, googles, etc…).

Ara ens enfrontem a una parada en sec.

Tots els diners que s’emportin de Catalunya per a malgastar-los en comprar vots, en subsidiar amistats, en perpetuar pobreses que garanteixen fidelitat, seran diners que deixaran d’invertir-se on cal: ja no trens, hospitals on la gent mor en llistes d’espera, obres que no es fan o amb una pèssima qualitat… sinó en infraestructures que facin que les empreses puguin tenir connexions Internet que les facin competitives (per exemple per a poder instal·lar-se centraletes VeuIp) i que els persones puguin ser més eficients amb les tecnologies de la informació (Al Japó per 50 €/mes es pot tenir una línia Internet de 100 Mbit/segon, a Alemanya fa anys que són corrents les conexions a 25 Mbit/segon), o que hi hagi cobertura Wifi a les ciutats possibilitant tot de desenvolupant de negocis paral·lels, que les universitats tinguin els diners necessaris per a ser pioneres i per a fer recerques capdavanteres, etc…

Que Catalunya salvi espanya, és el que s’està pretenent, però a espanya no la pot salvar ningú, amb nosaltres o sense s’enfonsaran pel seu mal cap, la diferència és si nosaltres ens salvarem o ens arrossegaran amb ells a la misèria.

Deixo aquesta enquesta del punt:

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: , ,

3.523 visualitzacions - versió en PDF

També us podria resultar interessant:

One Response to “Article de Víctor Terradelles: Qui es vol enfonsar amb espanya?”

  1. […] « Article de Víctor Terradelles: Qui es vol enfonsar amb espanya? […]