Vídeo Euronews: La Catalogna si separerà dalla Spagna?

Aquest és el documental d’euronews sobre la Independència de Catalunya.

En aquest cas és en Italià, però s’entén molt bé.

L’he trobat al bloc de l’Hereu Riera que fa uns comentaris molt oportuns.

Bàsicament la majoria dels entrevistats són unionistes galdosos que no aporten arguments sinó demagògia (que el Català és una llengua minoritària de Catalunya i que la llengua de Catalunya és el castellà, que no té sentit posar fronteres; però jo no veig que espanya corri a ser una regió de frança; que 7 milions de Catalans perdran un mercat de 45 milions d’espanyols (en realitat seria 45-7= 38), és a dir que l’únic argument de que Catalunya continuï sota espanya és el xantatge que sinó no ens compraran, com si ens compressin per gust carai!) i parlen només del Principat com a Catalunya i no pas de tota la Nació.

Fa temps que detecto un corrent espanyol de l’estil de “ja que Catalunya s’independitzarà, és inevitable, anem a intentar que País Valencià i Ses Illes restin a espanya”.

Deixo una còpia d’aquest vídeo al servidor, per si mai l’eliminessin de Youtube.

El vídeo també està disponible en castellà a euronews, amb un retuf ranci espanyolista que tomba.

L’adreça curta d’aquest article de Codi Ç és: http://wp.me/pzeab-1cC

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: , , ,

2.814 visualitzacions - versió en PDF

També us podria resultar interessant:

Comments are closed.