USB 3.0 permetrà carregar dispositius més ràpid

L’especificació USB 2.0 permet carregar un dispositiu que s’alimenta d’energia pel port USB 2.0, com ara un telèfon, una càmera o una PDA, a un màxim de 500 mA.

Si hi ha 5 dispositius alimentat per USB 2.0 cadascun rep 100 mA.

jkOnTheRun ens informa que l’especificació d’ USB 3.0 permet alimentar 6 dispositius simultàniament a 150 mA i entregar a un sol port un màxim de 900 mA.

900 mA és la quantitat d’energia que rep el nou telèfon de google Nexus quan es connecta al carregador elèctric de paret. Així doncs amb USB 3.0 podrem carregar-lo amb la mateixa intensitat.

Que entregui 900 mA voldrà dir que els aparells (compatibles) es carregaran molt més ràpid que si estiguessin connectats a USB 2.0.

Recordeu que USB 3.0 és 10 vegades més ràpid que USB 2.0 i que fa uns dies al CES ja es presentà el primer portàtil amb USB 3.0 i a l’Octubre de 2009 ja us parlava del primer disc dur SSD USB 3.0.

Als ordinadors amb USB 3.0 també podrà connectar-se’ls-hi dispositius USB 2.0, mentre que els aparells USB 3.0 no es podran connectar a ports USB 2.0.

En un tres i no res començaran a arribar els nous models de portàtils amb USB 3.0.

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: ,

3.619 visualitzacions - versió en PDF

3 Responses to “USB 3.0 permetrà carregar dispositius més ràpid”

 1. jvmonjo ha dit:

  Jo tinc un dubte que tal vega tu em sàpigues resoldre. Si carregant amb un endoll normal entra més corrent (i per tant la bateria es carrega més) que amb USB. Què ocorre amb els transformadors d’última generació que tenen una entrada USB i una eixida d’endoll normal, carreguen com un USB o com un endoll?
  No sé si m’he explicat, són els típics carregadors que duen ara els iPhone i els Android (per exemple el Tattoo).

 2. Carles ha dit:

  La meva experiència és que els aparells que es carreguen directament de la corrent, tenen una duració de l’autonomia de la bateria superior, fins i tot quan l’entrada és una usb i es carrega emprant usb (o mini usb) tant des de l’ordinador, com des de la corrent.

  En aquest sentit et puc confirmar que hi ha un tractament diferent de l’energia perquè jo tinc una PDA HTC, que tot i que es carrega per mini-USB si la bateria s’exhaureix només es deixa carregar per la corrent. I hi ha més ginys de l’estil.

  En el cas concret del nou Nexus One de google, carrega d’un port usb a 480 mA i de l’endoll elèctric a 980 mA tal i com explica un dels primers a comprar-se’l:
  http://jkontherun.com/2010/01/12/usb-3-0-faster-data-faster-device-charging/

  En el cas de l’iphone la bateria em durava molt més carregant-lo de la corrent que de l’usb.

  Crec que tots els mòbils moderns accepten una càrrega més elevada amb el transformador de paret.
  (i a l’ordinador per USB 2.0 té un límit de 500 mA entre tots els USB!!!! Així que si connectes coses que consumeixin energia el mòbil carrega a menys de 500 mA amb un mínim de 100 mA).

  Espero haver resolt el dubte. :-)

 3. jvmonjo ha dit:

  Moltes gràcies!