Lents de contacte per a diabètics

El catedràtic de Química i Enginyeria Bioquímica Jin Zhang, de la universitat de l’Oest d’Ontario a Canadà (University of Western Ontario) ha desenvolupat unes lents de contacte que permeten mesurar el nivell de sucre : canvien de color en funció de la quantitat de sucre present a les llàgrimes.

El giny es basa en unes nanopartícules dins les lents d’hidrogel.

Aquestes nanopartícules reaccionen amb la molècula de glucosa que hi ha a les llàgrimes.

Quan els nivells de sucre varien (amunt o avall) una reacció química fa que les lents canviïn de color.

El 16 de Desembre l’investigador revé $216,342.00 (150.300 €) de la fundació per a la innovació del Canadà (Canada Foundation for Innovation – CFI) per a continuar la seva investigació amb nanocomposts multifuncionals.

Font: gizmag | jkOnTheRun

Al 2005 la companyia Israelí Glucon va aconseguir la patent d’un rellotge que monitoritzava els nivells de glucosa a la sang mitjançant ones foto acústiques als vasos sanguinis però sembla que no s’ha arribat a comercialitzar.

Segons l’article de globes.co.il el 13 de Juny de 2006 una altra empresa, OrSense, també treballava en aquesta tecnologia.

Via: Medgadget | jkOnTheRun

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: ,

2.676 visualitzacions - versió en PDF

També us podria resultar interessant:

Comments are closed.