Alliberat Worpress 2.9

L’esperat WordPress 2.9 ha estat alliberat fa unes hores.

Ja us feia un resum de les novetats d’aquest gestor de continguts.

Jo he actualitzat des de la darrera versió 2.8 en Català sense cap mena de problema i les extensions (plugins) funcionen correctament.

Avís: No han esmenat el problema que rau en que si es puja una imatge amb accents, ç… aquesta no es veu, i segueixen sense transformar adientment la ela geminada l·l a l’adreça de l’enllaç de l’article o permalink.

He trobat un altre problema. De vegades quan prems sobre Publicar o sobre Actualitzar un article existent es queda com bloquejat i per més estona que passi no publica/actualitza l’article.

El botó es bloqueja per a que no el puguem tornar a prémer i la rodeta de progrés es mou, però passen minuts i no actualitza.

(la publicació/actualització sol ser cosa d’un a tres segons)

Jo he aconseguit desbloquejar aquesta incòmoda situació fent clic sobre HTML i després sobre Visual (per a canviar modus d’edició HTML o Visual) i després prement sobre Actualitzar. De vegades fa el mateix efecte començar a escriure el nom d’una etiqueta i quan ell fa la suggerència per a completar-la prémer sobre Publicar/Actualitzar.

Això em passava de tant en tant amb la 2.8, però amb la 2.9 m’està passant amb una freqüència exagerada.

Sembla un problema de bloqueig de Javascript.

Nota: Empro google Chrome. És possible que amb Firefox no passi.

Com a funcionalitat molt destacable per als fans de Twitter, s’incorpora una opció que genera una adreça curta de la nostra entrada.

És la opció “Get Shortlink” que encara no ha estat traduïda al Català.

Per exemple:

http://wp.me/pzeab-12F

Us porta a un article del meu bloc.

Prepareu-vos també per que a partir de que comenceu a publicar i a generar enllaços curts, sereu indexats molt més.

Concretament començareu a rebre visites d’indexadors de cercadors.

No ho he llegit enlloc, si més no és el que he observat densà de l’actualització.

Actualització (2010/02/15): La funcionalitat “Get Short Link” l’ha proporciona el complement WordPress.com Stats i no WordPress en sí.

Podeu veure l’anunci oficial de WordPress.

També podeu veure un breu vídeo, en anglès, que passa de puntetes sobre algunes de les noves funcionalitats com editar imatges, actualitzar diverses extensions simultàniament, afegir vídeos de manera molt fàcil, la paperera, etc…

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: , , ,

2.497 visualitzacions - versió en PDF

Comments are closed.