Comparativa de rendiment entre netbooks CULV i pc de sobretaula

Una de les preguntes que tots ens fem de cara a valorar quin ordinador comprem és quin rendiment tenen aquests petits ordinadors ultra portàtils.

Mireu aquest gràfic que han preparat a netbooked i ara el comentem.

comparació-de-rendiment-aspire-1410-lenovo-ideapad-u150-hp-pavilion-dm1-intel-e7400

Els paràmetres en els que ens fixarem seran Zip Folder (compressió d’una carpeta amb Zip), Video Test, Audio Test.

Copy Folder – copiar una carpeta ja ens dóna una sentència directe: els discs durs de portàtils acostumen a girar a 5.400 rpm (revolucions per minut) per tal de consumir menys energia, i els de sobretaula a 7.200 rpm. Els discs durs de sobretaula funcionen quasi el doble de ràpid que els de portàtil.

Si instal·lem un disc dur SSD (basats en memòria flash) al portàtil, aquest serà el doble de ràpid aproximadament que el disc dur a 7.200 rpm de l’ordinador de sobretaula.

Menys temps és un resultat millor puix que vol dir que l’ordinador ha acabat la feina més ràpid.

L’acer Aspire 1410 és un portàtil de la nova plataforma Intel CULV i porta un processador Intel celeron de 1.2 GHz Core 2 Solo model SU2300, és a dir, que només té un nucli d’execució.

Nota: Hi ha Acer Aspire 1410 amb processadors 1.4 Ghz SU3500 i acaba de sortir un model acer aspire 1410 amb un processador de doble nucli.

Lenovo Ideapad U150 és també un Intel CULV equipat amb un Intel celeron 1.2 GHz i processador Core 2 Solo SU2300. També té un sol nucli d’execució.

Aquest model Lenovo és molt interessant perquè pot dur fins a 8 GB de RAM.

HP Pavilion DM1 també és un CULV amb un SU2300 com el Lenovo.

L’ordinador de sobretaula duu un processador Intel E7400, és a dir, un Core 2 Duo a 2,8 GHz. Té dos cores o nuclis d’execució.

El tema dels Megahertzs, Gihahertzs en aquest cas, no és determinant a l’hora de determinar el rendiment del processador.

Així un Intel celeron SU3500 a 1,4 Ghz és més ràpid que un Intel Atom N270 a 1,6 Ghz.

Examinant els tests veiem que el més ràpid, quasi el doble és l’ordinador de sobretaula amb Intel E7400.

Després sembla que els dos Intel Celeron 1.2 Ghz, el lenovo i l’hp, són més ràpids que l’Acer comprimint una carpeta. Però aquest resultat pot deure’s a un disc dur més lent. És més fiable prendre el Video Test o l’Audio Test com a referència.

Aproximadament tots tarden el mateix temps, excepte el 2,8 Ghz de sobretaula que tarda la meitat exactament.

Ara és quan prenem en consideració una cosa que no es veu al test: aquests tests estan utilitzant un sol nucli (core) per a executar-se.

El processador de sobretaula podria en realitat fer dues vegades la mateixa feina simultàniament, mentre que el netbook amb només un nucli tarda el doble que un nucli de l’ordinador de sobretaula.

Espero que això us doni una idea aproximada del rendiments d’aquests petits netbooks.

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: , , , ,

4.544 visualitzacions - versió en PDF

One Response to “Comparativa de rendiment entre netbooks CULV i pc de sobretaula”

  1. […] Recomano la lectura prèvia de l’article: Comparativa de rendiment entre netbooks CULV i pc de sobretaula […]