El sistema operatiu de Google: Google Chrome OS.
Aquest vídeo, en anglès, explica què és.
Us en faig cinc cèntims: és un navegador. Quan inicies l’ordinador súper-ràpidament s’inicia un navegador i tot, tot, ho fas a Internet.
Ben mirat, si la majoria del nostre temps el passem navegant a Internet, consultant el correu de google, editant documents (es pot fer amb google documents i guardar-los a Internet), llegint feeds RSS, veient vídeos, publicant el bloc, interactuant al Facebook… perquè no fer que l’ordinador arrenqui súper-ràpidament i iniciï un navegador per a fer totes aquestes coses a Internet?.
Això és el que han pensat els nois de google i s’explica al vídeo.
En Richard Stallman, i no només ell, hi estaria en contra i ens avisaria dels perills de que totes les nostres dades, la nostra vida, sigui a la xarxa.
De moment google està fent bé les coses i ens permet exportar i fer un backup de tot el que tenim al núvol (es coneix així Internet quan ens referim a que guardem les nostres dades a algun lloc d’Internet, sense conèixer la infraestructura que hi ha al darrere).
Les consideracions d’Stallman anirien en la línia de la privacitat i la seguretat, i és cert que al Facebook, qualsevol dictadura podria exigir (com fan a la xina amb yahoo i google) i saber qui són els nostres amics i demanar accés al nostra bústia de correu. En el cas d’un mail gratuït de hotmail, yahoo, o gmail, qui ens diu que el garzon o el rubalcaba no es podrien dedicar a espiar-nos preventivament?. No seria cap sorpresa.
Bé, un aspecte a tenir en compte és 1) la privacitat i el perill de que les nostres dades estiguin a la xarxa, i l’altre 2) disponibilitat de servei.
Si gmail no funciona i no tenim accès al nostre correu, podem perdre hores de feina. El mateix si falla google documents.
I si un error als servidors comportés que perdéssim tota la nostra informació podria significar una catàstrofe a la nostra vida o la de la nostra empresa.
Tot això són els reptes als que ens hem d’enfrontar amb aquestes noves tecnologies que canvien amb tanta velocitat i que canvien també la nostra manera de viure i de relacionar-nos amb els altres, com per exemple Facebook.
![]() ![]() | Compartir: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tags: Facebook, Google, Google Chrome, Google Chrome OS, Richard Stallman
1.829 visualitzacions - versió en PDF