Alliberat CentOS 5.4

CentOS_5La distribució de Linux CentOS 5.4 fou alliberada el propassat dia 23 d’Octubre.

Aquesta distribució és la que es fa servir per a virtualitzar amb Xen que és un producte que permet virtualitzar Linux amb una tècnica anomenada paravirtualització que ofereix molt bon rendiment per als programes comuns a tota la plataforma, però pèssim per a aquells que s’instal·len en exclusiva i diferents a les màquines virtuals.

No atenc a rumors però em cridà l’atenció que Josep Ros al seu bloc (castellà, traducció amb google) comentà que Citrix podria ser apunt d’abandonar Xen, allibarar-lo com open source, i passar a treballar amb hyper-v, el producte de virtualització de microsoft.

Aquesta versió incorpora:

Apache-2.2php-5.1.6

kernel-2.6.18

Gnome-2.16

KDE-3.5

OpenOffice.org-2.3

Evolution-2.12

Firefox-3.0

Thunderbird-2.0

MySQL-5.0

PostgreSQL-8

GCC 4.4

Ara se suporten fins a 192 CPU, 1 GB “hugepages”.

A Unix Craft ens expliquen com actualitzar des de la versió 5.3 (anglès, traducció al Català amb google).

Via: OS News

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: , ,

2.386 visualitzacions - versió en PDF

Comments are closed.