Nokia incorpora el Català a tots els telèfons

nokia-2Magnífica notícia publicada al directe.cat.

No ens ha d’estranyar doncs el Català és la vuitena llengua de la unió europea en número de parlants, i fabricants com Motorola, Sony Ericson, Blackberry, Alcatel, HTC, Samsung… ja l’havien incorporat fa temps en els seus models.

Al final la pela és la pela, i discriminar llengües té el problema que altres fabricants més intel·ligents li donen als éssers humans el que volen, i els fabricants discriminadors perden vendes a dojo.

Precisament avui ho comentava: a tv3 he vist un anunci de llet pascual, de san miguel i de telefònica (aquest darrer només parcialment) en Català. La crisi els ha posat a lloc i els ha fet ser respectuosos amb les llengües de les colònies. Ves per on.

En tot cas sempre celebro que la nostra llengua avanci cap a la normalització.

Quan siguem un Estat tot, absolutament tot, estarà en Català. Encara que us sorprengui als supermercats d’Andorra els productes estan etiquetats en Català.

Així que qui digui que és més car etiquetar en Català (fer una etiqueta d’1 cèntim d’euro?) fa demagògia barata.

També llegeixo que l’empresa francesa on no compraré mai més: fnac, ha retirat la llengua Catalana del seu portal.

Doncs bon vent i barca nova. Hi ha tants indrets on estan encantats de tenir nous clients i on ens rebran amb un somriure sincer i un -Bon dia- que no té sentit donar de menjar a qui discrimina la nostra llengua i cultura.

A l’fnac de Perpinyà no vaig trobar cap dependent/a que parlés la nostra llengua. Algunes etiquetes sí, però només parlaven francès del més jacobí.

Donem negoci a la gent que respecta la nostra Cultura i el Català. No alimentem feixistes lingüístics.

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: , ,

1.975 visualitzacions - versió en PDF

Comments are closed.