Pujar arxius grans des d’un formulari web a una plana ASP en IIS 6.0 (Windows 2003 Server) i evitar l’error 400 Bad Request

ha_fet_llenya16349Encara hi ha moltes planes que funcionen en ASP.

Tot sovint s’ha actualitzat el servidor i el sistema operatiu i servidor web que serveix les planes, però no s’ha migrat a microsoft .net.

En el cas d’ Internet Information Services 6.0  (IIS 6), que ve amb Windows 2003 Server, per defecte no permetrà que des d’un formulari s’enviïn més de 200 KB de dades.

Això inclou les dades del formulari (controls text, textarea, select, camps hidden…) i els fitxers.

200 KB és molt poc tenint en compte que la majoria de CMS permeten pujar 3 imatges de cop, i que una imatge de 90 KB no és gens estrany.

A més a més quan el navegador envia les imatges a través d’un formulari web, s’envien més dades que no pas els 90 KB de la imatge de l’exemple.

Una imatge de 90 KB pujada per formulari pot suposar la tramesa de 160 KB al servidor.

Si es tracta d’enviar més informació de la que el servidor web permet, aquest retornarà un error 400 Bad Request (petició invàlida).

Per a modificar aquest límit cal editar l’arxiu:

c:\WINDOWS\System32\inetsrv\MetaBase.XML

I modificar l’entrada:

AspMaxRequestEntityAllowed

Cal modificar el valor per defecte AspMaxRequestEntityAllowed=”204800″ pel valor que ens interessi, per exemple la següent modificació en permetrà pujar d’un cop, en un formulari post o multipart/form-data 2 MB (megabytes):

AspMaxRequestEntityAllowed=”209715200″

Després caldrà reiniciar el servidor web i tots els serveis associats, i ja podrem pujar arxius del que haguem especificat.

Si voleu pujar arxius molt grans haureu d’augmentar també els temps d’execució de l’script abans que es cancel·li per time out.

La fotografia del Castell caient és publicada a Nació Digital, i la signa Joan Perea, i correspon a una caiguda de la Colla Jove dels Xiquets de Valls el 8 de Juliol de 2007.

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: ,

2.992 visualitzacions - versió en PDF

Comments are closed.