la vanguardia tracta de desacreditar les CUP i Reagrupament barroerament

codic.cat-lavanguardia-20090823-radical-carles_castro-sense_rigorAquest article de la vanguardia fa feredat per les incorreccions (intencionades) que conté.

O l’articulista és un ignorant i la redacció de la vanguardia no valida el que publica, o el més probable, menteix descaradament per mala fe. És la fase 2, quan no et poden ignorar, et desacrediten.

Al paraigua d’un estudi de Xavier Casals, diu tota una sèrie de bajanades. Aquest senyor que no conec, pot haver fet un estudi, però el primer que ensenyen a primer de periodisme és a contrastar les fonts.

Si el doctor bacteri publica un estudi que diu que bolets gegants mutants de Vandellós volen envair madrid, el primer que s’ha de fer és contrastar la informació i la fiabilitat de la font.

L’article parla de que Reagrupament vol proclamar la Independència d’uns “Països Catalans” socialistes.

M’agradaria saber d’on treu aquestes informacions, quines fonts utilitza. Si és una bola de cristall que em digui quina marca és perquè mai la compraré.

Parla de l’aparició a Catalunya de “partits radicals”, i concreta: les CUP (Candidatures d’Unitat Popular). També barreja les CUP amb Plataforma per Catalunya, un partit que no conec i no puc jutjar, però al que acusen de racista. La qüestió és dir radical i barrejar amb un partit a qui acusen de racista, a les CUP.

El crack espanyolista es despatxa a gust i diu “(PxC) … se aprovecha de los profundos recelos y temores que genera en algunos sectores la inmigración, y que en Catalunya son superiores a los que se registran en el resto de España“.

Esclar, diu una bajanada com aquesta i no cita la font, no diu si ho ha llegit a l’abc o a el mundo o li ho ha dit un borratxo. La precisió increïble del fragment “genera en algunos sectores la immigración”. Esclar als sectors Catalanoparlants de Catalunya registra més recels que als sectors Catalanoparlants d’espanya, oi?. O en el sector dels votants de Ciu de Catalunya genera més recels que en el sector dels votants de Ciu de valladolid. Comparacions precises a més no poder. La qüestió és poder deixar anar la seva porqueria digna de telecínico.

De les CUP torna a dir “radicalmente partidario de romper con “los españoles””. Els agrada la paraula radical quan parlen de Catalans. Després els anomena <<partido “antipartido”>>, i el defineix com un grup que s’aferra a un nacionalisme, el que sigui, i la protesta.

Bé, és difícil ser més feixistament espanyolista d’una forma més vetllada, com en la famosa frase:

“A cada Nación parece señaló la naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vençer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación como el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado.”

(Per a imposar el castellà a Catalunya, josé rodrigo villalpando, fiscal general del consejo de castilla 1715)

Anomenar radical a un partit tan democràtic com les CUP, on tot es decideix democràticament és tenir mala sang.

Torna a pervertir la paraula democràcia parlant de les CUP en aquests termes “al defender desde el radicalismo una “democracia participativa” y la independencia”.

M’agradaria saber a què es refereix per “defensar des del radicalisme”, i si ningú li explicà a la universitat que és demagògic i pervers emprar un oxímoron (anomenar radical la democràcia participativa, conceptes oposats) per a atacar els grups no afins.

L’article és demagògic i pervers fins a les cometes, i penso que ha de ser molt trist tenir tanta por d’anar a l’atur, que es firmin articles tan lamentables i radicalment falsos com aquest.

la vanguardia, un diari rematadament fatxa, dels que “se consiga el efecto sin que se note el cuidado” que està perdent lectors a un ritme vertiginós, i el director de la qual va dir l’any 1959 “todos los Catalanes son una mierda”, veu que se’n va a fer norris. Els seus dies estan contats. Saben que ens independitzem, i un diari amb la seva tradició anti-Catalana, i que només s’edita a Catalunya, no té cap mena de futur.

Així que enfurismadament es dedica a bramar contra els Catalans, impotent, veient que cada dia perd lectors, i que s’apropa el dia de la nostra llibertat.

Jo era lector de la vanguardia fa uns anys, i també de l’expansión, i els vaig deixar de llegir tots dos per feixistes i anti-Catalans. No em sap cap greu que plegui la vanguàrdia. Ara bé, em resulta curiós que els seus últims moments, siguin tan patètics publicant articles tan manipulats, falsos i maliciosos. De fet, només cal mirar la secció d’economia, anys enrera de certa seriositat, per veure com li dóna un cop de mà desvergonyit i infame al PSOE respecte a la crisi.

En definitiva, no donem de menjar a feixistes i anti-Catalans.

L’article es pot llegir aquí:

http://www.lavanguardia.es/politica/noticias/20090823/53771198753/un-estudio-preve-un-cambio-radical-del-sistema-de-partidos-catalan-en-favor-de-nuevas-plataformas-po.html

Per si l’esborren o el modifiquen: Còpia local en PDF.

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: ,

2.323 visualitzacions - versió en PDF

També us podria resultar interessant:

Comments are closed.