Curiositat: en ple vol, el capità de l’avió demana un portàtil per a poder aterrar

pilotthumbsupAquesta és una notícia que m’ha sorprès i alhora m’ha colpit.

Via Gizmodo m’assabento de la història d’Evan, un blocaire que ajudà a aterrar l’avio en que viatjava amb el seu mac.

Resulta que en ple vol, a punt d’aterrar, i amb tempesta, el capità demana per megafonia, no un doctor com a les pel·lícules, sinó si algú té un portàtil a l’avió.

Les tempestes estan boquejant part de les comunicacions de l’aeroport i alineats per aterrar, no saben si ho podran fer per aquesta ruta. Els radars no funcionen més que en ple vol, no aterrant, i a més de 50 milles (80 km) de l’aeroport, així que li demanen el portàtil.

El seu equip és un mac i els pilots no el saben fer anar, fins i tot un cop iniciat el navegador web safari no saben moure’s i li demanen a ell que navegui. Van a la plana http://www.intellicast.com/ on cerquen rutes, comuniquen amb la torre de control per ràdio, i finalment aconsegueixen una ruta per aterra. (sí, als països avançats els avions tenen Internet)

Una història colpidora per diversos motius: la porqueria de tecnologia que empren els avions, que no tinguin un portàtil a bord, ni coneixements sobre com navegar amb un navegador web safari (és el mateix que en tots), sobre que funcioni Internet i no els altres sistemes, i sobre que hagin de cercar a corre cuita una ruta en una web, quan són a punt d’aterrar.

Enllaç a l’entrada al blog d’Evan.

Fa poc, en una altra notícia, va ser acomiadat el director de control i l’operari de guàrdia d’un aeroport (crec que americà), en produir-se un xoc mortal entre un avió privat i un helicòpter i descobrir-se que l’operari estava xerrant per telèfon amb la seva xicota, i el director es trobava en un indret desconegut.(no localitzo l’adreça url ara mateix i parlo de memòria, pot haver lleugeres incorreccions, però el comput és el que descric)

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy
1.975 visualitzacions - versió en PDF

També us podria resultar interessant:

Comments are closed.