La premsa estrangera és de dolentíssima qualitat quan parla de Catalunya, el Col·lectiu Emma els dóna una bona lliçó

tractat_d_utrecht-treaty_of_utrechtQue la qualitat de la premsa es precipita en caiguda lliure és fóra de tot dubte.

No només la premsa espanyola, (que mai ha estat transparent ni imparcial, i segueix recolzant el feixisme espanyolista de tipus franquista o el neo-feixisme espanyolista post-transició tipus socialista), que recentment en la fúria retalla-despeses, a més d’acomiadar periodistes, redactors d’estil, etc… com posseïts, publiquen articles amb sonores errades ortogràfiques que fan vergonya aliena, i la premsa Catalana amenaçada, si no creu, amb perdre les subvencions, sinó la premsa en general, passa hores baixes.

La premsa estrangera, fa temps que pixa fóra de test.

Fa temps que fa unes anàlisis esbiaixadíssimes.

Diria que sense cap mena de vergonya volen donar-li un cop de mà al feixisme espanyolista blasmant contra les Nacions sotmeses per l’estat espanyol. També pot ser que els corresponsals estrangers, que resideixen en la seva majoria a madrid, que han vist reduït el seu número i pressupost, emprin una informació parcialista, manipulada, no verificada i errònia facilitada pels seus col·legues madrilenys nacionalistes espanyols, en el tristíssim exercici d’autònom o freelance, que no compleix la mínima qualitat que la seva feina li exigeix, perquè és mal pagada i ha de menjar.

Emprar aquesta informació per un trist estalvi de costos, contravé la praxi i l’ètica del periodisme i ni els “professionals” que incorren en mala praxi, ni els diaris que estrenyen fins als límits el preu de la informació (i per tant la qualitat) tenen execuses.

En proppassades ocasions hi havia periodistes que 1) publicaven en reconeguts diaris bramant contra la Llibertat de Catalunya, i contra el nostre dret a ser sobirans, 2) clamaven fins i tot contra tenir una minsa autonomia colonial com la que tenim, acusant-nos de ser els causants (a nosaltres que és d’on treuen tots els diners) de la davallada econòmica de les arques espanyoles, s’ha demostrat que 1) feia pocs mesos que havien començat a treballar a espanya, 2) que no parlaven Català (alguns un mal castellà) 3) en la seva vida no havien posat un peu a Catalunya 4) no s’havien mirat els estudis, ni les dades 5) es demostrà que no treballen amb dades contrastades, i que tenien un desconeixement i una ignorància extrema de dades i del tema que parlaven.

La qualitat del periodisme està caient en picat. El cert és que els mitjans anglosaxons, d’entubi respectats, han perdut tot el respecte i la credibilitat que se’ls tenia.

La crisi pot haver afavorit aquest retall en les partides pressupostàries periodístiques, però no pot justificar tanta malícia ni tanta manca de professionalitat.

El darrer atac contra l’autonomia Catalana, i en defensa del feixisme centralista i uniformador del nacionalisme espanyol, duta a terme pel financial times, ha estat molt elegantment contestada pel Col·lectiu Emma.

El Col·lectiu Emma, que redacta en un perfecte anglès, es defineix com:

…volem respondre a visions esbiaixades que es donin sobre els catalans a la premsa internacional.

El Col·lectiu Emma ha respost a diversos articles a diaris internacionals, d’una qualitat baixíssima i que proclamaven mentides.

Així doncs, Col·lectiu Emma gràcies per la vostra tasca en honor a la veritat.

Gent d’Anglaterra, no us preocupa que els vostres diaris ofereixin una informació tan falsa per tal d’ajudar a exterminar Cultures i Nacions esclavitzades?, una Nació, la Catalana, que per a vergonya vostra vau trair amb el tractat d’Utrech, i vau deixar sola davant l’armament i els bombardejos del nazi de hitler i els feixistes de franco i mussolini. No us estimeu, com sempre heu presumit, la premsa lliure?. Doncs la qualitat de la vostra premsa internacional és nul·la, i fa pudor de corrupció, de mentida i de suport al feixisme contra els Drets Humans. O és que potser sou tan parcials perquè us interessa el mateix tractament colonial amb Escòcia i Irlanda del Nord?. No teniu dignitat?. (nota: les minúscules als noms dels dictadors són deliberades)

People of England, you do not worry that your newspapers offers so big fakes and lies just to help to exterminate enslaved Nations and Cultures? A Nation, the Catalan, which, shame on you, you betrayed with the treaty of Utrecht, and later you abandoned Catalans against the army and bombing of hitler’s nazis, mussolini’s fascists, and the fascist dictator franco. Do not you love, how you always assumed, the free press?. The quality of your international press is null, under suspicious of lacking of decency, corruption and about lying and about supporting fascism: against Human Rights. Or perhaps you are so partial because you want the same colonial treatment than Catalonia, to Scotland and Northern Ireland?. You have no dignity?. (Note: the lower case in the names of the dictators are deliberated)


Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: , , ,

4.164 visualitzacions - versió en PDF

També us podria resultar interessant:

Comments are closed.