Truc: Gaudir de molts programes en Català automàticament

Gràcies a la tasca de Soft Català i a moltes persones anònimes que han traduït programes, podem gaudir de moltes aplicacions i webs en la nostra llengua, que tot i no ser oficial a la unió europea, ocupa la vuitena posició en número de parlants, molt per davant de la d’altres llengües que sí són oficials perquè tenen un Estat.

Independentment de l’idioma del nostre sistema operatiu, hi ha una manera per a poder indicar als programes que quan sigui possible, ens ofereixin la versió en Català.

Per a activar la configuració en Català anirem a panell de control, configuració d’idioma i:

codic.cat-dia_CatalaPer a veure el dia en Català indicarem configuració:

Català.

Tal com s’indica a la imatge inferior:

codic.cat-configuracio_idioma_CatalàPer a indicar la nostra ubicació a Europa, jo sempre indico Andorra (aquest pas és opcional, però molt satisfactori):

codic.cat-configuracio_idioma_Català-AndorraI per a fer que els programes que descarreguem emprin Català quan sigui possible:

codic.cat-configuracio_idioma_Català-CatalàSi cal fer click per a seleccionar la nostra llengua ho fem i la seleccionem:

codic.cat-configuracio_idioma_Català-seleccio_CatalàDesprés d’això tot un reguitzell de programes, com GIMP, parlaran Català.

gimp_carregant_CatalaSi no baixàreu Firefox o google Chrome en Català, o bé empreu internet explorer de microsoft en castellà, podeu configurar el navegador per tal que quan sigui possible us mostri les planes en Català.

La plana navega en Català explica com configurar gairebé tots els navegadors en la nostra llengua. D’aquesta manera quan una plana web estigui disponible en la nostra llengua, i tingui detecció automàtica de l’idioma del navegador, (i n’hi ha moltes que ho fan així), podrem veure la plana en Català.

Podem configurar el navegador per a que ens mostri les, quan estiguin disponibles, per ordre de prioritat:

Per exemple: Català, anglès, Euskera, Galec, alemany.

O si només parleu Català i castellà, podeu indicar com a preferències: Català, castellà.

D’aquesta manera sempre que estigui disponible, la plana s’us mostrarà en la nostra llengua.

Nota: les imatges d’ajuda són per a windows vista, nogensmenys són pràcticament idèntiques per a windows xp.

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: , ,

6.681 visualitzacions - versió en PDF

One Response to “Truc: Gaudir de molts programes en Català automàticament”