Alliberat GIMP 2.6.7

codic_gimp_2_6_7El popular programari d’edició d’imatges GIMP fou alliberat en la seva versió 2.6.7 el proppassat dia 14.

Tanmateix el dia 16 alliberaren GIMP 2.7.0. La línia 2.7.x és de desenvolupament, i alliberen versions inestables o poc provades amb l’objectiu de polir-hi els errors abans de la versió final.

Aquesta nova versió estable 2.6.7 soluciona diversos errors (bugs) així com incompatibilitats amb les darreres versions de les llibreries GEGL i babl.

Es pot descarregar des de: http://gimp.org/downloads/

GIMP permet editar els arxius .png, .jpg, .gif, .bmp, xcf, psd, matte, mask, alpha, als, pix, dicom, dcm, g3, fit, fits, gih, gbr, gpb, pat, psp, pspimage, tub, cel, pnm, ppm, pgm, pbm, ps, eps, svg, sgi, rgb, bw, icon, ras, im1, im8, im24, im32, rs, tif, tiff, tga, ico, wmf, xbm, icon, bitmap, xpm, xwd, pcx.

xcf, psd, matte, mask, alpha, als, pix, dicom, dcm, g3, fit, fits, gih, gbr, gpb, pat, psp, pspimage, tub, cel, pnm, ppm, pgm, pbm, ps, eps, svg, sgi, rgb, bw, icon, ras, im1, im8, im24, im32, rs, tif, tiff, tga, ico, wmf, xbm, icon, bitmap, xpm, xwd, pcx

Donat que GIMP s’ofereix amb el codi font i no proporciona executables o binaris per a windows, si no volem compilar-lo nosaltres mateixos/es, hi ha un projecte que ofereix GIMP compilat per a windows. Es tracta de gimp-win. Des d’allí podeu descarregar GIMP llest per a funcionar sobre windows.

Després de la instal·lació, que és en anglès, podrem gaudir del programa en Català.

Nota: per a gaudir automàticament de molts programes en Català, recomano configurar el windows, encara que aquest sigui en castellà, per a emprar la configuració d’idioma en Català.

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: ,

2.245 visualitzacions - versió en PDF

Comments are closed.