Palm espia sense permís als propietaris de Palm Pre

palm-pre1Segons informa Slashdot, via aquesta magnífica investigació de Joey de kitenet, Palm està espiant als propietaris d’una Palm Pre sense permís.

Bàsicament la Palm Pre envia informació a Palm sobre la nostra posició GPS (prou acurada per localitzar la vivenda), així com informació de l’ús d’aplicacions, per exemple quan s’obren i quan es tanquen les aplicacions, així com els errors del WebOS, el sistema operatiu de l’aparell.

La pòlissa de privadesa de Palm (anglès) es cobreix contra demandes respecte a aquest particular.

És molt greu aquest fet, i a més comporta greus riscos de seguretat. Un estat que persegueixi la dissidència podria saber on es troba la persona que cerquen (mitjançant l’enviament de les coordinades gps) o bé si el sistema de Palm és hackejat (escenari perfectament possible quan han hackejat a la NASA, al Pentàgon, etc…), es podria obtenir la informació emmagatzemada de les coordinades gps de tots els seus abonats.

Les companyies no poden fer el que vulguin amb la privadesa dels ciutadans i fer un seguiment (tracking) GPS d’on és el propietari del dispositiu i de l’ús que fa de les aplicacions, sense el seu consentiment.

Al mateix article, Joey, també explica com hackejar el telèfon per a que no pugui enviar els informes que violen la privadesa. Aquest terminal és un Linux, i es pot modificar completament.

Tux_with_Pre_and_ScrewdriverEs pot monitoritzar el tràfic del pre / WebOS amb aquesta tècnica:

http://www.webos-internals.org/wiki/Decrypt_SSL_(trusted_man-in-the-middle_technique)

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: , ,

3.092 visualitzacions - versió en PDF

També us podria resultar interessant:

One Response to “Palm espia sense permís als propietaris de Palm Pre”

  1. latafanera.cat ha dit:

    Palm espia sense permís als propietaris de Palm Pre…

    Es demostra tècnicament que Palm Pre envia una sèrie d’informació a Palm, les coordinades GPS on ens trobem, l’ús que fem de programes (l’hora que els obrim i l’hora que els tanquem), i els errors del seu sistema operatiu. Tot això sense demanar pe…