Truc: augmentar la velocitat de les descàrregues

codic_cat-getrightQuan descarreguem un arxiu d’Internet molt pesant, com ara un DVD, o un vídeo, podem haver d’esperar hores.

El problema s’agreuja si se’ns talla la connexió perquè el portàtil es queda sense bateria, o bé perquè la connexió Wifi s’interromp, o el router barat de la companyia d’Internet s’escalfa i deixa de funcionar (en aquest cas apagueu-lo i torneu-lo a encendre) o bé fecsa, la companyia italiana abans que Catalana, ens obsequia amb un dels seus habituals talls en el subministrament elèctric.

Hi ha alguns programes que permeten descarregar l’arxiu i, si el servidor ho suporta, continuar la descàrrega pel lloc on l’hem deixat, ja sigui perquè se’ns ha tallat la connexió, ja sigui perquè hem volgut fer una pausa i continuar després.

La utilitat que jo recomano es diu GetRight (descarrega bé), i és una utilitat Shareware, és a dir, que la pots provar de franc, però si la continues utilitzant et demanen que la registris (val un 30$). En aquest cas està bé, perquè l’aplicació no deixa de funcionar passat un temps. Simplement et recorda de tant en tant que l’hauries de registrar. No és disponible en Català.

A més a més aquest programari (i també d’altres) permet de baixar els arxius emprant accelerated download (descàrrega accelerada). L’accelerated o segmented download el que fa és obrir diverses connexions contra el servidor i amb cadascuna d’elles descarregar una part del fitxer. Normalment la descàrrega s’accelera molt.

És habitual que quan baixem un arxiu, aquest no baixa a la màxima velocitat de la nostra connexió a Internet.

Diversos factors intervenen. Però en emprar el segment download se sol utilitzar pràcticament tot l’ample de banda, aconseguint velocitats de descàrrega decents.

Sap greu que mentre a Catalunya anem a 6 Mbps, la velocitat mínima al Japó són 50 Mbps i el que és habitual és contractar 100 Mps per uns 36 euros al mes.

Us imaginem la de coses que podríem fer essent independents?.

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: ,

1.922 visualitzacions - versió en PDF

També us podria resultar interessant:

Comments are closed.