Alliberat ArmedSlack Linux, una distribució Linux per a processadors ARM

armedslackLa mítica distribució Linux Slackware ha alliberat un porting (una versió preparada expressament per a un entorn) per a ARM.

ARM és un tipus de processador que empren moltes PDA i telèfons mòbils.

Slackware no només ha fet un porting sino que ha iniciat un projecte nomenat ARMedslack (joc de paraules que significa Slack armat o ensamblat) que anirà alliberant versions de manera regular.

El projecte focalitzarà els esforços en “ARM versatile platform”.

Aquesta plataforma ARM es pot emular via QEMU (un emulador d’altres xips/plataformes) i el plugin Marvell SheevaPlug.

L’aparició d’aquesta distribució és important per als desenvolupadors d’aplicacions embedides (plaques amb Linux integrats, per a reproductors de DVD, multimèdia, cotxes, telèfons, firewalls, routers, cabines de discs…), ja que facilita molt la tasca de desenvolupar aplicacions per a ARM basades en Linux.

El fet que hi hagi aquesta base, i de manera gratuïta, estalviarà moltes hores d’I+D a les empreses incipients, “start-ups” i capital risc.

No m’estranyaria que d’aquí a no gaire temps els propis discs durs, incorporin controladores intel·ligents basades en Linux.

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: , ,

2.298 visualitzacions - versió en PDF

També us podria resultar interessant:

Comments are closed.