Es prepara una sonora esbroncada contra el rei dels espanyols a la final de la copa del rei-dels-espanyols

Grups Independentistes Bascos i Catalans estan preparant mesures sorolloses per a la final de la copa del rei.

A la tombada d’esquenes que us indicava el proppassat dia, s’hi afegirà aquesta iniciativa conjuntament amb rètols de protesta.

Els de la plataforma pro seleccions Catalanes repartiran 5.000 xiulets, per a animar al Barça i reclamar les seleccions, però diuen que s’oposen a xiular al rei dels espanyols i a la tombada d’esquenes. Evidentment que s’hi oposen, ells cobren el sou de la menjadora. Per això les Estelades no són permesses a l’entrega de premis, com la dels passats Jocs Naútics de les Nacions, a Getxo, Euskal Herria del 2008, en que els guanyadors mostraves una senyera que en realitat era una Estelada doblegada. Sobretot no fem enfadar al papa que ens subvenciona que ens quedem a l’atur.

senyeres-estelades-ikurrinyes-n54236584386_3476També hi ha l’iniciativa d’inundar l’estadi de Senyeres, Estaldes i Ikurrinyes. 

Ja existeix grup de Facebook:

que onegin només Senyeres i Ikurriñas

Amb més de 5.530 persones.

 

Es preveu censura reial en la retransmissió del partit. (minimitzar el que no agrada, no enfocar les graderies, etc…)

 

Via: Avui.cat Xiulada monumental en preparació a Mestalla

 

[Actualització: 2009/05/13]

catalunyaaccioCom he esmentat es preveu censura de les grades i del moment en que soni l’himne dels espanyols, nogensmenys Catalunya Acció ha preparat un sistema per a retransmetre en directe, sense censures, aquells moments.

Es podrà veure des de: Canal TV Catalunya Acció

Adjunto la nota de premsa a mitjans internacionals que ha presentat Catalunya Acció:


catalan-nation-santiago_espot-catalunya_acciaCatalunya Acció, political organitzation that works to achieve the independence of Catalonia, and ESAIT, platform that claims the right to officialise Basque sports teams, call to boycott the Spanish anthem and the presence of King Juan Carlos I, at the Spanish Cup final that will be played at Mestalla (Valencia), FC Barcelona vs Athletic Club Bilbao, on Wednesday, May 13th.

Mr. Santiago Espot, CEO Catalunya Accio, calls to “whistle and turn the public’s backs to the Spanish anthem at the moment that their maximum representative, King Juan Carlos, takes his seat at the box”. Mr. Espot added that “apart from this action to supporters, “…we also call all Catalans all over our country, from Salses to Guardamar, and from Fraga to Mahon, to protest from their homes, balconies, from wherever they are, this anthem.

We invite all Basques to do the same too. Not only be Mestalla a protest against this imposition, but all the Basque Country -Euskalherria- and all Catalonia, a demonstration against all the impositions from the Spanish State“.

 

L’imatge a l’esquerra ha estat adjuntada amb la nota de premsa.

 

Adjunto la meva traducció al Català:

Catalunya Acció, organització política que treballa per a aconseguir la independència de Catalunya, i ESAIT, plataforma que reclama el dret a oficialitzar els equips esportius Bascs , criden a boicotejar l’himne espanyol i la presència del rei juan carlos I, a la final de la copa espanyola que es es jugarà a Mestalla (València), el FC Barcelona contra l’Atlètic Club de Bilbao, el dimecres 13 de maig.

El Sr. Santiago Espot, President executiu de Catalunya Acció, crida a “xiular y donar l’esquena a l’himne espanyol en el moment en que el seu màxim representant, el rei juan carlos, prengui el seu seient”. El Sr. Espot afegí que “a part d’aquesta acció als aficionats,” … nosaltres també convoquem tots els Catalans arreu del nostre país, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, a protestar des de les seves cases, balcons, des onsevulga que siguin, aquest himne.

Convidem a tots els Bascos a fer el mateix també. Mestalla no només és una protesta en contra d’aquesta imposició, sinó de tot el País Basc-Euskalherria-i tota Catalunya, una manifestació en contra de totes les imposicions de l’estat espanyol “.

 

També en parla: Directe.cat

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: , , , ,

3.759 visualitzacions - versió en PDF

També us podria resultar interessant:

One Response to “Es prepara una sonora esbroncada contra el rei dels espanyols a la final de la copa del rei-dels-espanyols”

  1. Anònim ha dit:

    […] Es prepara una sonora esbroncada contra el rei dels espanyols a la final de la copa del rei-dels-esp… […]