Estafa a la zona blava

zona-blavaDos conductors que no es coneixen aparquen el cotxe a la zona blava.

Esperen tardar poc i no tributen el ticket.

Però succeeix que el vigilant, potser temerós que l’alcalde hereu li posi detectius com als conductors de les grúes municipals, o de perdre el seu sou, i sabent que la caixa municipal és buida i que tots aquells que poden multar tenen ordre de receptar tant com puguin, patrulla dil·ligentment i exten i diposita ambdues receptes als parabrises d’ambdós vehicles abans que els propietaris tornin de llurs gestions.

 

zona_blava-416575Fins aquí tot normal. El treballador municipal compleix la tasca que li ha estat encomanada.

Marxa.

Fins aquí tot seria normal, però a partir d’aquí les coses comencen a deixar de ser normals, i entren en la línea de la literatura clàssica tan apreciada pel país del costat, a on l’heroi i protagonista és un nen que roba a un cec i se li beu el vi: la picaresca.

El conductor del primer cotxe arriba i veu que l’han multat. Té opció a pagar la multa al mateix moment, però enlloc de fer-ho es dirigeix al cotxe del darrera, que també ha estat multat i intercanvia les multes: retira la del vehicle i hi deixa la seva.

La del vehicle l’estripa i la llença a terra en bocinets que s’endú el vent.

Puja al seu vehicle i marxa.

Arriba el segon conductor que veu que ha estat multat. Es lamenta, es frega la butxaca, i es dirigeix a la màquina expenedora puig és millor pagar els 8 euros ara,  dins la següent hora, que no pas pagar una multa més gran més endavant.

Introdueix el codi que li indica el ticket, paga i marxa.

Aquest home acaba de ser víctima d’un frau.

Ha pagat la multa de l’altre conductor i no ho sap. Li arribarà a casa la sanció, haurà pagat 8 euros, i no comprendrà perquè l’ajuntament li cobra per duplicat.

Aquesta estafa va ser vista per un amic aquesta setmana i he volgut compartir-la amb vosaltres.

Em va dir que en el paperet de la multa en que indiquen el procediment per a anul·lar la multa, no figura la matrícula del vehicle. En cas que sí hi figurés, és fàcil no fixar-s’hi per que no es presuposa aquesta mala llet.

Ben mirat un conductor sense escrúpols pot agafar la seva multa i dipositar-la sobre el primer vehicle que trobi sense ticket o bé amb l’hora vençuda i a veure si cola.

 

Us pot interessar: Barcelona multa 103 vehicles en zona blava i verda l’hora

[Actualització 2009-05-01]

He tingut l’agradable sorpresa que al diari directe.cat s’han fet resó de la notícia, tot linkant-la. :-)

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: , , , ,

7.825 visualitzacions - versió en PDF

També us podria resultar interessant:

One Response to “Estafa a la zona blava”

  1. latafanera.cat ha dit:

    Estafa a la zona blava – que no us la fotin!…

    La notícia descriu una estafa que va veure un amic en directe. És tan fàcil de fer i tan refotudament egoista que com hi ha món va bé de conèixer-la….