Segons l’estudi Caide dut a terme per la universitat Kuopio (Finlàndia), l’Institut Karolinska d’Estocolm i la universitat de Hèlsinki.
La investigació, duta a terme amb una mostra de 1.409 individus, que prèviament va formar part del North Karolia Project i d’un altre estudi, va estar en observació una mitjana de 21 anys.
La investigació constata que els consumidors habituals de cafeïna, entre tres i cinc tasses de cafè al dia, tenen menys risc de patir Alzheimer o una altra demència respecte als no consumidors de cafeïna.
La cafeïna redueix un 65% les possibilitats de tenir Alzheimer i altres demències, segons l’estudi Caide, fet per neuròlegs de la universitat de Kuopio (Finlàndia), l’Institut Karolinska d’Estocolm i la universitat de Hèlsinki.
Fa poc l’Universitat de Barcelona (UB) feu públic un estudi conjunt amb l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Pi i Sunyer (Idibaps) de l’Hospital Clínic de Barcelona en què va destacar que la cafeïna estimula el sistema nerviós central i millora el temps de resposta i rendiment en tasques de memòria a curt termini.
Via: Noticiesdot.com
![]() ![]() | Compartir: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tags: Hospital Clínic, Investigació, malalties, neurones, UB
1.836 visualitzacions - versió en PDF