e-newspaper i impressió sota demanda

kindlenytimesBusiness Insider publicava un article en que reflexionava sobre els costos d’imprimir i fer arribar el New York Times als seus subcriptors, comparat amb enviar-lis un Kindle d’Amazon.

Fent els números, basant-se en informacions públiques presentades per New York Times, arribaven a la conclussió de que imprimir els diaris els costa el doble cada any, que enviar un Kindle gratuït a tots els seus subscriptors.  Fent això ja estalviarien $297 milions de dòlars amb 830.000 subscriptors.

Aquest apunt, ens fa pensar en les implicacions:

  • Estalvi de costos: el primer any $297 Milions de dòlars, els següents $644 Milions de dòlars.
  • Estalvi de costos: reducció de magatzems.
  • Estalvi de costos: no necessitat de personal/empreses per cordinar la logística de transports.
  • Estalvi de costos: no necessitat de maquinària d’impressió, ni d’espai per a tenir-la, ni de  llum, ni d’operaris.

És a dir, eliminació d’intermediaris. Eliminació de paper. Eliminació d’espai. Eliminació de consum de llum, de personal… 

A més a més, avantatges com immediatesa en la publicació de les notícies (es podria actualitzar l’aparell diverses vegades al dia i immediatament).

Hi ha qui podrà argumentar que es perdran molts llocs de treball (quiosquers, transportistes, personal de magatzem, operadors de premsa, mecànics…), però podria contestar dues coses:

1) Deixem els cotxes, i anem tots a cavall per a que els xòfers de carruatge tinguin  feina?.
2) Deixem els ordinadors, per a que la feina que pot fer una persona amb un ordinador, la facin entre 10?.
3) Deixem que tanquin els diaris per que no són econòmicament rendibles? (com és la situació actual amb la baixada de la contractació de publicitat i la irrupció d’Internet)

customtimes_270x405CNet ens informa del sistema d’impressió de diaris sota demanda que ha preparat el New York Times.

El sistema funciona com un dispensador de diaris comú, però es pot seleccionar les seccions que li interessen al client (és previsible així una reducció de costos per al client final, per exemple si no li interessen els esports) i s’imprimeix al moment.

D’aquesta manera es defuig haber de llençar cada dia els exemplars sobrants.

Via: ALT1040

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: , ,

3.169 visualitzacions - versió en PDF

One Response to “e-newspaper i impressió sota demanda”