WordPress permet votar les prioritats per a la versió 2.8 i aportar idees

Una empresa com WordPress amb un producte gratuït s’ha convertit en tot un líder amb milions de seguidors dels seus productes.

Algunes de les pràctiques que l’estan fent gran poden veure’s en la manera en com escolten als usuaris i als desenvolupadors.

A part de l’abundant informació que es pot trobar sobre el seu producte, tàctica oposada a la que duen a terme algunes grans multinacionals, permeten:

– el codi font s’entrega amb el producte i cadascú el pot modificar
– Permeten, mitjantçant una enquesta, indicar el grau de prioritat que se li atorga a una tasca. D’aquesta manera l’empresa treballa primer en el que els usuaris o clients els han indicat que és més important per a ells. Al més pur estil de Direcció de Projecte estableixen plaços per a les tasques. Tot un exemple que altres empreses amb més recursos no poden complir.
– Entre els seus fòrums, en tenen un d’Idees.

Per als qui no ho sabíeu, aquest blog empra WordPress en la versió en Català.

A més a més permeten descarregar de la seva web més de 4.000 plugins Open Source (gratuïts i amb el codi font).

Fa molts anys, juntament amb el Freeware (Software gratuït) va aparèixer el Shareware, Software que et permetien usar durant un temps limitat o amb unes versions reduïdes de manera que si t’agradava el compresis.

Ara s’està realitzant cada cop més Software que es pot usar gratuitament, però que si t’agrada, el desenvolupador et convida a fer-li una transferència.

En el cas de WordPress qualsevol pot desenvolupar Plugins i Widgets.

És una manera força democràtica ja que al contrari que els videojocs comercials o tants programes, que si no t’agraden un cop els has comprat ja no els pots tornar, primer testeges el programari, l’empres, i si t’agrada el pots comprar o no. A més a més, et proporcionen el codi font, el que permet que els coneixements es puguin compartir i la garantia de que tens els originals dels codis (i talment es poden modificar i verificar que són correctes).

Tal vegada el compri tan sols un 5%, però aquest 5% quan parlem d’un potencial de milions d’usuaris d’un portal amb WordPress ofereixen un negoci a petits desenvolupadors de tot el món, que competeixen per a realitzar bons productes.

Català-Catalunya English-USA Traduir a l'Anglès. Translate to English Compartir: La TafaneraIndependènciaCatosfera|FacebookTwitterFriend Feed|googleDeliciousDiggTechnoratiredditmixxyahoolivestumbleuponsimpy

Tags: ,

2.296 visualitzacions - versió en PDF

Comments are closed.